Ce sunt hemoroizii și care sunt simptomele lor?

O problemă foarte des întâlnită în practica medicală sunt hemoroizii, care reprezintă de fapt venele dilatate ce sunt localizate în peretele rectului și în anus. Acestea sunt similare unor pernuțe vasculare, mai exact sunt similare cu niște săculeți plini de sânge. Dilatarea anormală seamănă de fapt cu varicele prezente pe membrele interioare, caz în care aceste vene devenit vizibile la exterior și încep să sângereze chiar și atunci când traumatismul este minor. Din fericire, există HEMORELAX care vine în ajutorul pacienților cu astfel de probleme pentru a elimina simptomele și pentru a trata zonele afectate. Hemoroizii pot apărea și în ultima lună de sarcină, iar viitoarele mămici au nevoie de cele mai bune soluții pentru a remedia aceste probleme.

Factorii favorizanți pentru varice

Unii dintre factorii favorizanți pentru varice sunt:

–          Constipația;

–          Statul pentru perioade lungi în șezut;

–          Obezitatea;

–          Sarcina;

–          Consumul de alcool;

–          Consumul de alimente picante.

Ce simptome au hemoroizii?

Sunt mai multe simptome generate de hemoroizi, cum ar fi:

–          Sângerări la nivelul anusului – cele mai des întâlnite simptome sunt sângerările la nivelul anusului, care determină pacientul să ajungă la medic pentru că descoperă de obicei sânge pe hârtia igienică sau sânge în scaun. De obicei, sângele este roșu aprins și nu se va amesteca cu scaunul în vasul de toaletă.

–          Durerea – durerea nu este o manifestare foarte des întâlnită în cazul hemoroizilor, dar poate să anunțe o complicație redutabilă pentrur bolile hemoroidale cum ar fi tromboza hemoroidală și închegarea sângelui în vasele hemoroidale. În urma acestei afecțiuni zona se necrozează și se tumefiază, determinând apariția durerii. Această problemă apare cel mai des în cazul hemoroizilor externi și mai ales după episodele de constipație și de efort fizic intens.

–          Prurit anal – acesta se manifestă sub formă de mâncărime, însoțit de secreție anală, care pătează lenjeria și care determină o senzație foarte neplăcută de presiune în zonă.

–          Umflături – acestea sunt proeminențe apărute în zona rectală și sunt asociate cu un mare disconfort în momentul în care stai în șezut.

Clasificarea hemoroizilor

Există mai multe tipuri de hemoroizi. 

Hemoroizii interni sunt cei care se întâlnesc în interiorul rectului sau deasupra limitei dintre anus și rect. De obicei aceștia sunt cei care generează sângerări abundente și disconfort. 

Hemoroizii externi sunt cei situați la exterior și se află în joncțiunea anorectală, în preajma orificiului anal, imediat sub tegument, fiind diferiți de cutele tegumentare și de excesul de piele aflat în urma unei tromboze hemoroidale externe, așa cum este hematomul perianal și fisurile anale. 

Hemoroizii micști sunt cei interni care se află în stadii avansate care confluează cu cei externi iar hemoroizii prolabați sunt cei care ies din anus și care reprezintă stadii avansate de hemoroizi ce coboară în momentul defecației și care se pot reîntoarce  sau care trebuie să fie reintroduși.

Indiferent de ce probleme ai cu hemoroizii, va trebui să urmezi un tratament care să te ajute să îi tratezi pentru că au tot potențialul de a-ți afecta calitatea vieții. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline