Cea mai mare bancă din România oferă dividende și acțiuni gratuite

Banca Transilvania, intenționează să distribuie dividendelor în numerar în valoare de 600 de milioane RON (125 mln EUR) acționarilor săi, potrivit unei notificări adresate investitorilor despre Adunarea generală a acționarilor care va avea loc pe 26 aprilie.

Dividendul brut propus pe acțiune este de 0,115 RON, reprezentând 6,4% din prețul curent al acțiunii (1,806 RON la 26 martie).

Pe lângă dividendele în numerar, acționarii Băncii Transilvania vor trebui să decidă asupra propunerii de majorare a capitalului social cu 522 mln lei (108 mil. EUR), prin emiterea de acțiuni noi de 522 mln, cu valoarea nominală de 1 RON.

Majorarea de capital se va realiza prin valorificarea unei părți din profitul anului trecut. Titlurile nou emise vor fi distribuite gratuit acționarilor băncii, o acțiune nouă pentru fiecare zece acțiuni existente.

În plus, banca dorește să-și procure maximum 35 de milioane de acțiuni proprii (echivalent cu 0,67% din capitalul social). Acțiunile vor fi utilizate într-un plan de opțiuni pe acțiuni, pentru a implementa un sistem de compensare și a derula un program de fidelizare a personalului pentru o perioadă de cel puțin trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *