Cursuri gratuite de programare, experimente distractive, robotica pentru copii cu varsta cuprinsa intre 5-13 ani

In aceasta perioada copiii sunt nevoiti sa invete de acasa si s-ar putea sa nu fie singura de acum incolo. Si profesorii dar si parintii trebuie sa se adapteze. La inceputul anului nu puteam sa ne gandim la invatamantul de la distanta ca fiind asa de usor si iata, totusi, ca in cateva saptamani ni se pare ceva normal si chiar stapanim situatia destul de bine.

Cei de la SCOALA IT ofera in aceasta perioada in care stam acasa cursuri gratuite de robotica, programare si experimente distractive pentru copii cu varsta cuprinsa intre 5-13 ani.

In fiecare zi, de luni pana vineri, pe site se incarca o noua lectie. Accesul este gratuit iar materialele video pot fi vazute de oricate ori se doreste.

Copiii pot vedea lectii de programare, experimente distractive, robotica dar si idei de petrecut timpul acasa intr-un mod cat mai distractiv, cum ar fi: cum arata numele lor scris de un calculator cu sistemul binar de 0 si 1, cum construiesc o harta cu deplasarea animalului de companie in casa, cum pot vedea sunete sau cum pot face culorile sa dispara si multe alte idei care ii ajuta sa isi dezvolte creativitatea si imaginatia, dar si gandirea logica.

Iata si un exercitiu pe care il puteti face acasa impreuna cu copilul, chiar si fara calculator:

Un extraterestru vine pe la tine, in vizita. Intelege orice dar doar daca ii explici.

Maine dimineata vrei sa dormi ceva mai mult iar el vrea sa isi faca o felie de paine prajita, cu unt. Tu ii vei lasa pe o hartie instructiunile, cat mai detaliate. 

Apoi pune pe cineva in rolul extraterestrului sa urmeze exact instructiunile tale. Tine cont ca daca de exemplu i-ai spus sa deschida frigiderul dar nu i-ai spus sa il inchida, asa trebuie sa faca pe parcursul jocului. 

Aceasta activitate iti arata cat de importante sunt instructiunile clare dar si ordinea lor. Asa vei intelege cat de simplu lucreaza un robot, urmand doar instructiunile.

Jocul este foarte distractiv, veti vedea ca puteti avea o multime de asa numite erori care va vor face pe toti sa radeti cu pofta!

Cei de la www.scoalait.ro ofera aceste cursuri online cu ajutorul partenerilor implicati, F64 si LENOVO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline