De ce ai nevoie să ştii engleză dacă eşti inginer

Încă de la finalul celui de-al doilea război mondial, engleza este o limbă consacrată pentru comunicarea ştiinţifică. Este recunoscută deja ca limbă internaţională pentru ştiinţe şi inginerie. Foarte multe universităţi din întreaga lume pun mare accent pe publicarea în reviste de specialitate în limba engleză. Pe măsură ce tehnologia evoluează, la nivel global, inginerii trebuie să poată comunica peste graniţele naţionale şi culturale, iar engleza este vehiculul pentru profesioniştii care avansează în domeniul tehnologic din prezent.

Prin urmare, dacă vrei să lucrezi ca inginer, indiferent de domeniul pe care l-ai ales, engleza se va dovedi cel mai bun prieten al tău şi este important să urmezi cursuri de engleză online pentru a-ţi perfecţiona cunoştinţele. Este important ca la aceste cursuri să înveţi următoarele:

–       Să vorbeşti engleza tehnic, formal şi informal;

–       Să asculţi şi să înţelegi engleza;

–       Să scrii tehnic;

–       Să citeşti şi să înţelegi publicaţiile tehnice.

Avantajele dobândite în urma unui curs de limba engleză sunt mari, iar noi le vom enumera pe cele mai importante dintre ele:

1.   Înveţi să comunici eficient şi să lucrezi în echipă

În momentul în care lucrezi ca inginer într-o comunitate de străini este foarte important să te poţi exprima pe limba lor şi să îi faci să te înţeleagă. Astfel, recomandarea este să poţi vorbi atât formal cât şi informal. Cunoscând limba engleză îţi poţi face ideile cunoscute şi poţi împărtăşi informaţii cu colegii, poţi face alegeri în echipă, dar poţi şi să discuţi amical şi să te înţelegi cu colegii în pauze, să creezi conexiuni şi să te integrezi în echipă. Reţine că degeaba ai cele mai bune idei dacă nu le poţi exprima corespunzător.

2.   Poţi discuta despre cercetări şi rezultatele acestora

Atunci când ştii engleză atât oral cât şi scris şi ai publicaţii de cercetare importante sau studiezi cercetările altor persoane, vei putea să susţii prezentări şi să interpretezi rezultate, astfel încât să oferi şefilor şi partenerilor cele mai importante şi relevante informaţii. Atunci când vii cu informaţie nouă, creată de tine sau preluată, dacă aceasta este în folosul companiei în care lucrezi, vei fi apreciat şi poţi avansa mai uşor.

3.   Cu engleza poţi colabora mai uşor cu echipa de cercetare

În cazul în care în compania ta există şi o echipă de cercetare, poţi comunica foarte eficient cu această în limba engleză şi poţi solicita chiar anumite cercetări sau atingerea anumitor puncte. Totodată, îţi va fi foarte uşor să înţelegi şi să interpretezi informaţiile pe care această echipă ţi le oferă şi să dai mai departe managerilor sugestii pe baza acestor informaţii.

4.   Poţi participa la conferinţe şi la prelegeri

Atunci când lucrezi ca inginer în ţara sau în afara ţării, cunoscând limba engleză vei putea să participi al prelegeri şi la conferinţe. Fie că participarea îţi este solicitată pentru a evolua sau pentru training, fie că eşti acolo pentru a prezenta compania în care lucrezi şi reuşitele sale, cunoaşterea limbii engleze este esenţială. Cu siguranţă şeful tău va aprecia că poţi prezenta bine compania la conferinţe, dar şi că înţelegi cele mai complexe prelegeri şi traininguri disponibile în domeniul tău.

5.   Poţi avansa mai uşor în carieră

Un alt avantaj pentru care ar trebui să înveţi limba engleză este că poţi să avansezi cu uşurinţă în carieră. Foarte multe companii, în special cele din domeniul tehnic, în care lucrează ingineri, au parteneriate stabile şi legături cu alte ţări atât din Europa cât şi de pe alte continente, iar limba în care firmele se înţeleg între ele este engleza. Atunci când ştii engleză bine, ai mai multe şanse să obţii un job bun şi o poziţie bună în companie, pentru că pe baza abilităţilor de comunicare construieşti încrederea firmei în tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *