De ce apar problemele cu greutatea la copii şi cum pot fi gestionate?

Copiii supraponderali sunt clasificați ca şi în cazul adulţilor, ca fiind obezi. Copiii pot deveni obezi dacă mănâncă și beau mai multă energie (calorii) în mod regulat decât corpul lor consumă, sau în cazul în care fac foarte puțină mişcare fizică. Obezitatea determină copiii să aibă mai multe șanse de a avea probleme de sănătate.

Cauzele obezităţii la copii

Există mai mulți factori care pot provoca obezitate la copii. Cauzele posibile ale obezității includ:

·         dieta inadecvată, cum ar fi prea multe alimente bogate în zaharuri şi grăsimi.

·         inactivitate, de exemplu copilul nu face suficient sport și petrece foarte mult timp la TV sau calculator.

·          obezitate genetică (moștenită), deși aceste forme nu sunt comune, sunt întâlnite în anumite cazuri.

·          copii care nu au fost alăptați în primele 6 luni de viaţă.

Dacă părinții sunt obezi, copiii sunt mai susceptibil de a deveni şi ei obezi. Acest lucru se poate întâmpla pentru că vă împărtășesc aceleași obiceiuri alimentare și de activitate scăzută, sau o combinație a ambelor.

Ce poţi face pentru ca un copil să nu ajungă obez

Încă de la naştere, un copil are nevoie de nutrienţi sănătoşi pe care îi absoarbe din laptele matern în primele 6 luni. După ce se începe diversificarea, aceştia au tot mai multe necesităţi în ceea ce privesc nutrienţii primiţi. Ei cresc, şi odată cu ei şi necesarul de vitamine şi minerale trebuie să crească. Probleme de îngrăşare apar atunci când aceştia consumă regulat mai multe calorii decât au nevoie şi aici, în mare parte, este vina părinţilor.

 Alimentele procesate aduc un aport mare de calorii şi ar trebui evitate pe cât posibil în alimentaţia copiilor. De asemenea ar trebui limitate dulciurile din comerţ; conţin extrem de mult zahăr şi acesta dăunează în timp, sănătăţii copiilor. Printr-o dietă echilibrată şi puţină mişcare zilnică, împiedicăm creşterea greutăţii la copii. Însă, nu mereu reuşim să facem acest lucru de unii singuri ca şi părinţi. Aici, vom avea nevoie de specialişti în domeniu.

Unde să apelezi?

 KiloStop Junior este prima clinică de nutriţie dedicată copiilor şi vine în sprijinul părinţilor ai căror copii sunt supraponderali. Alături de specialişti în domeniul nutriţiei pentru copii, aceştia personalizează fiecare şedinţa şi găsesc soluţii sănătoase de alimentaţie cât şi sport, pentru ca cei mici să ducă o viaţă echilibrată şi lipsită de “grăsime”. Specialiştii în nutriţie vor întocmi un program special în funcţie de vârstă şi sexul copilului şi rezultatele nu vor înceta să apară. 

Nu se bazează doar pe o dietă echilibrată ci şi pe răbdare şi efort atât din partea copilului cât mai ales din partea părinţilor. Dacă şi copilul tău are o problemă cu greutatea, apelează cu încredere la Kilostop junior şi caută ajutor specializat. Însă atenţie, nu toţi copiii ce au 2-3 kg în plus sunt obezi. Diagnosticul se pune doar de către un specialist şi doar în urma unui control amănunţit plus analizele aferente.

Copilul sănătos de azi, va fi şi adultul sănătos de mâine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *