Gabriela Firea, o nouă metodă de testare a bucureștenilor. Pe ce vrea să dea 4,2 milioane de lei

Reprezentanții Primăriei Capitalei au anunțat că achiziționează 25 de ventilatoare mecanice și un ansamblu mobil CT, capabil să depisteze sute de cazuri zilnic de infectare cu noul coronavirus.

Decizia a fost luată în cadrul Consiliului General al Municipiului București, care s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a vota propunerea vedintă din partea primarului.

Astfel, au fost redistribuite sume de bani la bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, care va cumpăra echipamentele medicale.

“Primăria Capitalei, prin instituţiile şi direcţiile din subordine, acţionează constant pentru protejarea bucureştenilor şi pentru completarea sau modernizarea dotărilor unităţilor medicale implicate în lupta de combatere a coronavirusului. Vom achiziţiona de urgenţă 25 de ventilatoare și un ansamblu mobil CT dotat cu un modul de inteligenţă artificială capabil să depisteze cazurile de infectare cu noul coronavirus. Acest aparat ultraperformant este capabil să realizeze câteva sute de teste pe zi”, a spus Gabriela Firea, primarul Bucurestiului.

Computerul tomograf va testa sute de bucureșteni într-o zi

Dar cum funcționează computerul tomograf? Potrivit autorităților, coronavirusul va fi depistat de aparat în urma unei tomografii computerizate la plămâni, iar apoi, cu ajutorul unui soft special, datele vor fi analizate și rezultatul se va da repede.

Ansamblul mobil de CT, cu modul de inteligență artificială, costă 4.200.000 lei, iar cele 25 de ventilatoare mecanice, 4.875.000 lei. În aceeași ședință de consiliu, s-a decis să se cumpere 3.000 de teste de tip RT-PCR pentru a verifica dacă angajații din Primăăria Capitalei au sau nu COVID-19.

10.500 de bucureșteni ar fi trebui să intre într-un program de testare cu kit-uri rapide, în fața blocurilor, însă Institutul Național de Statistică, care trebuia să realizeze eșantionul s-a retras din proiect. Reprezentanții instituției au spus că nu au instrumentele necesare pentru a furniza un eșantion reprezentantiv în acest scop.

Sursa – Click
Foto: adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline