În București au început tratamentele pentru ţânţari şi căpuşe.

S-a încălzit afară astfel că în București au început tratamentele pentru ţânţari şi căpuşe. Cei de la Primăria Capitalei au anunțat că s-au apucat din timp de dezinsecție, pentru că insectele pot transmite boli extrem de periculoase pentru sănătatea oamenilor. Se transmite coronavirusul prin înțepătură?

Țânțarii și căpușele sunt primele care apara odată cu vremea frumoasă. Astfel că în București au început tratamentele de împotriva acestora.

Pentru combaterea larvelor de țânțari, pe tot parcusul anului , au fost prevăzute  șase  tratamente de larvicizare, care se vor realiza etapizat, în perioada aprilie-noiembrie.

”Pentru a putea combate eficient apariția populației de țânțari precum şi pentru a împiedica dezvoltarea coloniilor de larve, Compania Municipală Eco Igienizare solicită sprijinul cetățenilor și al firmelor care au în administrare terenuri și spații virane, să se asigure că nu există acumulări de apă şi să evite păstrarea rezervoarelor cu apă şi deşeuri pe proprietăți”, anunță cei de la Primăria Capitalei.

În ceea ce priveşte combaterea căpușelor au fost prevăzute cinci tratamente, care se vor avea loc, în perioada aprilie-iunie.

Astfel, se va interveni, pe timpul zilei, în toate parcurile și spațiile verzi din București, precum și pe spațiile verzi din proximitatea blocurilor de locuințe.

”Demararea campaniei de combatere a ţânţarilor şi capuşelor din Capitală a avut la bază previziunile emise de meteorologi, care anunță temperaturi ridicate pentru această perioadă, precum şi evaluările efectuate în teren de către specialiştii Companiei Municipale Eco Igienizare. De asemenea, au fost luate în calcul avertizările specialiştilor potrivit cărora, odată cu începerea sezonului cald, apariția țânțarilor și a căpușelor favorizează transmiterea unor boli extrem de periculoase pentru sănătatea oamenilor”, mai spun autoritățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline