În Turnul Eiffel există un apartament secret

Cei mai mari fani Disney World sunt conștienți de suita de lux din castelul Cenușăresei, dar știați că există și un apartament secret în vârful Turnului Eiffel? Spre deosebire de castel, cu toate acestea, antreprenorul Gustave Eiffel a avut această ascunzătoare epică construită doar pentru el însuși – nu au permis oaspeții.

Cea mai bună priveliște din Paris

Dacă ar fi să spunem unde este cea mai bună vedere din Europa, vârful Turnului Eiffel ar fi un pretendent probabil. Imaginați-vă că vă treziți într-un apartament confortabil, cu tapet colorat, dulapuri din lemn și un pian grandios. Ai bea un espresso și ai mânca un croissant în timp ce privești Palais de Chaillot de la aproape 30 de metri (305 metri) în aer.

Poate credeți că asta a avut în vedere Gustave Eiffel atunci când și-a ales echipa să construiască turnul și apartamentul său secret în 1889, dar adevărul este că el a trebuit să folosească acest spațiu pentru a face din turnul său un element permanent al orizontului din Paris.

Inițial, Turnul Eiffel a fost destinat ca o expoziție temporară destinată difuzării puterii industriale a Franței către restul Europei. Eiffel știa că în termenii proiectului de construcție era prevăzut că turnul să fie demolat în 1909, așa că a luat legătura cu cei mai de seamă oameni de știință ai lumii, în încercarea de a oferi turnului un scop științific legitim care să-i salveze crearea omonimă de la a fi distrus.

La finalizarea turnului, apartamentul a servit ca laborator pentru măsurători atmosferice, observații astronomice și experimente de fizică. El a găsit în cele din urmă complicele perfect în căpitanul Gustave Ferrié, care a folosit turnul pentru experimentele de telegrafie fără fir ale armatei franceze în 1903. Turnul a fost capabil să transmită semnale wireless până în America de Nord, ceea ce îl face indispensabil pentru orașul care altfel s-ar fi fost distrus.

Scriitorul Henri Girard a declarat că apartamentul lui Eiffel a fost „mobilat în stilul simplu și drag al oamenilor de știință”, în contrast cu „modernitatea fierului forjat și priceperea tehnologică” a turnului. După cum s-ar putea imagina, enclava lui a fost discuția elitei pariziene și mulți au cerut să-și închirieze spațiul. Cu toate acestea, apartamentul lui Eiffel a rămas privat și în el au intrat doar oaspeți, cum ar fi Thomas Edison.

Iată un Premiu pentru Consolare

În vara anului 2016, compania de închiriere case de vacanță, HomeAway, a transformat un spațiu de conferințe din interiorul turnului într-un apartament. Nu, nu este același lucru, dar are totuși 57 de metri (57 metri) deasupra solului cu două dormitoare, o seră urbană și vederi panoramice asupra Arcului de Triumf, Sacré Coeur și râul Sena de la podea până la tavan, ferestre.

Patru câștigători ai concursului au rămas deja în spațiu în iulie 2016, așa că menținem urechile deschise pentru mai multe oportunități.

Dar apartamentul în sine? În timp ce încă nu poți rămâne acolo, poți face turul. Chiar vei vedea figurinele lui Eiffel și Edison având o discuție. Și poate, pur și simplu, mai puteți bea un espresso, mânca un croissant și să te prefaci că ești unul dintre oaspeții burghezi ai lui Eiffel.

6 comentarii la „În Turnul Eiffel există un apartament secret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *