Incepe toamna cu vinul Chardonnay din crama Budureasca

Faptul ca vinul si mancarea se completeaza unele pe altele nu este o noutate. Astfel, daca tinem cont de cateva recomandari atunci de fiecare data cand servim masa alaturi de un pahar de vin ne putem bucura de o experienta grozava. Toamna asteapta dupa colt sa isi intre in rol si asta poate insemna numai bucurii pentru gurmanzi, dar si pentru iubitorii vinului. Legumele romanesti proaspete apar la tot pasul, in piete, supermarket-uri si magazine de cartier, iar acestea sunt pregatite sa adauge mai multa „greutate” mancarii dupa ce pret de cateva luni am servit mese usoare de vara.

De vinuri bune ne putem bucura tot anul, iar cu asta ne poate ajuta crama Budureasca.

In aceasta perioada a anului nu avem cum sa dam gres cu un vin Chardonnay care pun in valoare mesele specifice sezonului. Strugurii din soiul Chardonnay nu sunt foarte aromati, ceea ce lasa vinificatorului suficienta libertate, alaturi de posibilitatea de a fi creativ si de a se juca cu gusturile. Unele se remarca cu arome proaspete, fructate care amintesc de citrice sau mar verde, pe cand altele se pot invechi pentru a-si arata adevarata valoare cativa ani mai tarziu.

Chardonnay din gama Budureasca Premium este un vin potrivit pentru inceputul toamnei. Il identificam rapid prin culoarea sa galben-pai si prin nasul intens, foarte aromat, de fructe tropicale si migdale. Acestea sunt completate de accentele de stejar specifice Chardonnay-ului, iar corpolenta este ideala. Gustul placut de fructe tropicale se combina perfect cu finalul lung si cremos, astfel incat servirea unui pahar reprezinta un adevarat spectacol pentru papilele gustative. Acest vin este versatil, astfel ca se dovedeste a fi potrivit pentru a fi servit alaturi de multe dintre bunatatile toamnei. Poti sa descoperi mai multe retete bazate pe legume, dar merita sa ai in vedere si preparate pe baza de pui, curcan, mezeluri fine, branza maturata, fructe de mare sau paste. Nu in ultimul rand, se recomanda servirea acestui vin la o temperatura de 12 – 14 grade.

Oro Manisa din gama Budureasca Origini este un alt vin care te duce instant cu gandul la toamna. Este obtinut din doua soiuri de struguri, Chardonnay si Tamaioasa Romaneasca. Culoarea sa galben auriu iti va aminti de florile de camp, iar gustul iti ramane intiparit in minte. Un amestec de caise si miere de albine completat cu accente de fagure de miere contureaza acest vin persistent, a carui textura este catifelata. Este foarte docil si se poate servi alaturi de multe preparate, pe baza de pui, de peste, fructe de mare, orez, paste, branza proaspata si, atractia toamnei, legumele. La fel ca in cazul multor altor vinuri albe, temperatura ideala de servire este intre 12 si 14 grade.

umé din gama Budureasca Clasic este obtinut din amestecul a patru soiuri de struguri albi, Chardonnay, Sauvingnon Blanc, Feteasca Regala si Pinot Gris. Acestea dau viata unui vin de o culoare galben pai deosebita si o aroma foarte placuta de pepene copt. Notele sunt fine de stejar, iar gustul de gutuie coapta cu accente de stejar anunta un final lung, incantator. Cu o concentratie alcoolica de 13,5 grade, acest vin poate fi servit alaturi de o multime de preparate. Indiferent daca alegi sa gatesti sau sa comanzi de mancare poti tine cont de asocierile culinare pentru o experienta completa. Favorite sunt preparatele din pui, orez, mezelurile fine, fructele de mare, legumele caramelizate, branza proaspata, salatele sau pastele. Un vin din soiurile Chardonnay are toate sansele sa se numere printre preferatele tale, iar multe le poti alege din magaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline