Piața din sectorul 4 din București se redeschide după lucrările de actualizare

Piața fermierilor Progresul, din sectorul 4 al Bucureștiului, s-a redeschis după ce a trecut la lucrări de modernizare care au durat două luni.

Piața are acum standuri spațioase, scări rulante și fântâni decorative. Trecătorii și cei care își vând produsele pe piață spun că redeschiderea nu a fost suficient promovată.

În noiembrie anul trecut, piața s-a închis pentru lucrări care să-i permită să primească autorizația de siguranță la incendiu (ISU). De atunci, s-au investit 12 milioane RON (2,5 milioane EUR), iar suma a acoperit și reconfigurarea și modernizarea.

În urmă cu aproximativ o săptămână, nivelul superior al pieței s-a redeschis. Pe o suprafață de 4.000 mp, au fost amenajate 142 de standuri duble pentru produse. Parterul, care urmează să se redeschidă, va găzdui magazine alimentare, brutării, produse de patiserie și cofetărie și farmacii pe o suprafață de 4.500 mp.

Piața de fructe și legume a fost mutată de la parter la nivelul superior, si acest lucru a ingrijorat vânzătorii. Ei consideră că, cumpărătorii mai în vârstă, care sunt cei mai mulți cumpărături pe piață, vor fi reticenți să urce la nivelul superior, chiar dacă sunt disponibile scări rulante. În plus, în timp ce toate standurile sunt ocupate, există puțini clienți, deoarece nu mulți știu despre redeschidere, iar fațada clădirii este acoperită într-o plasă de construcție cu un anunț despre lucrări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *