Primariile de sector din Bucuresti trebuie sa puna in aplicare Ordonanta Militara nr. 4

Primariile de sector din Bucuresti trebuie sa puna in aplicare Ordonanta Militara nr. 4 prin care dispenserele cu dezinfectanti sunt obligatorii in fiecare scara de bloc.

Din pacate Primaria Capitalei inca nu a gasit o metoda de achizitionare a acestora. Costurile sunt foarte mari iar stocurile epuizate la distribuitori.

Cantitatea fiind foarte mare, practic le este imposibil primariilor sa gaseasca acesti dezinfectati si dispozitivele necesare.

Aproximativ 40.000 de dozatoare, care ar trebui, reumplute la un anumit timp.

Sectorul 6 are in jur de 7.000 de scări de bloc.

Primariile se plang ca pretul dozatoarelor a crescut si este imposibil intr-un timp atat de scurt sa fie achizitionate. În sectorul 4, unde ar fi nevoie de 10.000 de dispensere cu dezinfectant este aceeași situatie . Timpul prea scurt si greutatea de achizitionare a produselor specificate in ordonanta militara nr 4.

“Noi am început procedura de identificare a unor eventuali distribuitori, dar până acum nu am găsit nici o firmă care să aibă atât de multe dispozitive. De vineri până luni prețurile dispenserelor au crescut deja cu 50 la sută. Din punctul nostru de vedere, ar trebui plafonate prețurile la astfel de dispozitive. Dacă nu, vor deveni și mai scumpe”, afirmă purtătorul de cuvânt al PS 4, Cristian Zărescu.

Unele Asociații de proprietari din sectorul 2 au montat intrările în blocuri dozatoare cu soluție dezinfectantă, dar puține. In S2 sunt aproximativ 11.000 de scări de bloc , primăria investit 2,5 milioane de lei pentru a oferi locatarilor dezinfectant in scarile de bloc.

Primarul sectorului 6 e de părere că o soluție mai bună ar fi fost “dezinfectantul individual”, adică distribuirea de sticle de gel dezinfectant în fiecare apartament.

Reprezentanții primăriilor nu știu când ar putea începe montarea dispenserelor la intrarea în scările de bloc, pentru că nici nu le-au achiziționat încă, dar spun că, dacă vor reuși să le cumpere, instalarea lor va dura cu siguranță de la câteva zile la câteva săptămâni.

In concluzie toate primariile de sector au probleme in a implementa Ordonanata militara nr.4, iar timpul de montare si distribuire este foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *