Produsele italiene – din ce in ce mai cerute de catre romanii care se intorc din Italia!

Bucătăria italiană s-a dezvoltat de-a lungul secolelor de schimbări sociale și economice, cu rădăcini care se întind până în antichitate. Cele mai semnificative schimbări au avut loc odată cu descoperirea Lumii Noi, grație introducerii cartofilor, roșiilor, ardeilor, porumbului și sfeclei de zahăr. Bucătăria italiană este cunoscută pentru diversitatea sa regională, în special între nordul și sudul peninsulei, oferă o abundență de arome și este una dintre cele mai populare și copiate bucătării din lume.

Mancarea italiană – între tradiție și legendă

Mâncarea italiană conține istorie, tradiții, adesea legende despre prepararea ei, dar și despre utilizarea sa.

Una dintre caracteristicile principale ale bucătăriei italiene este simplitatea: multe feluri de mâncare, de fapt, sunt preparate amestecând până la patru ingrediente principale. Bucătarii italieni se bazează în primul rând pe calitatea ingredientelor, mai degrabă decât pe o pregătire elaborată. Ingredientele și felurile de mâncare variază în funcție de regiune și multe feluri de mâncare care odinioară erau regionale s-au răspândit rapid în întreaga țară, fiind deseori reprelucrate pentru a se diferenția de la regiune la regiune. Din motive de rigurozitate, sunt preferate produse alimentare italiene.

Preparate din ingrediente de cea mai bună calitate

 Bucătăria italiană este universal cunoscută și apreciată, datorită calității materiilor prime și varietății de arome care îi permit să încânte palatele din întreaga lume. Potrivit experților, mâncarea italiană este mâncarea viitorului și este o imensă moștenire care trebuie păstrată; de fapt, istoria mâncării italiene este o istorie veche, care se trage de la greci și este pilonul dietei mediteraneene, alcătuită din ingrediente sărace, dar sănătoase, este bucătăria durabilă prin excelență.

Mâncarea fabricată în Italia este, prin urmare, sinonimă cu tradiție și calitate; în plus, cei mai buni meșteșugari din sectorul culinar din lume sunt italienii, care au reușit să transforme materia primă „săracă” în excelență. În plus, italienii, cu obiceiul lor de a mânca bine și în bună companie, au dat mâncării o valoare adăugată, un obicei sacru, o adevărată filozofie a vieții.

O adevărată mină de produse alimentare italiene de calitate, din cele mai bune: făină pentru pâine italiană și paste, orez și pizza, care în 2017 au primit denumirea de patrimoniu material Unesco, ca să nu mai vorbim de vinuri, ulei de măsline extra virgin, mezeluri sau brânzeturi – Italia se poate lăuda de multe tipuri, dintre care multe protejate de mărci specifice (DOP, PGI, PAT) care protejează districtele de producție.

Merită să ne amintim că mișcarea gastronomică Slow Food, născută în Italia, este un adevărat organism care își propune să protejeze produsele regionale italiene (Slid food presidium). Pe lângă varietatea imensă și calitatea mâncării italiene, există și alte motive pentru a mânca produse italiene. În primul rând, Italia are un sistem strict și precis de controale în toate etapele lanțului de aprovizionare productiv, începând de la producția de materii prime, până la transformare, până la vânzare. Mai mult, un factor foarte important, alimentele tradiționale italiene folosesc ingrediente cultivate local, garantând astfel biodiversitatea. În cele din urmă, ar trebui subliniat faptul că beneficiarii din ce în ce mai atenți sunt mulțumiți să plătească pentru produse alimentare italiene, deoarece calitatea, unicitatea și siguranța sunt garantate comparativ cu alte produse.

Descoperă cel mai mare lanț de magazine cu produse italiene din Romania – Supermercato.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *