Scapa de durerea de spate RAPID, prin doua metode super-eficiente

Momentul este nepotrivit oricand pentru o durere de spate. Doare coloana, dor muschii spatelui, esti blocat in pozitii ciudat “intepenite” si practic nici nu mai vrei sa gandesti ca ai avea nevoie sa te misti. Poate fi de la o scolioza mai veche, o discopatie, lombalgie, sciatica, o contuzie… Fizioterapia si kinetoterapia te pot ajuta, iata doar cateva din punctele lor tari si de ce ar trebui sa le ai in vedere!

1. Fizioterapia si kinetoterapia au efecte si pentru episod acut sau subacut, si pentru dureri cronice.

Procedurile se pot aplica rapid si cu rezultate excelente in vederea:

  • reducerii DURERII;
  • reducerii inflamatiei;
  • relaxarea musculaturii cu contracturi (doare si mai tare tocmai din aceasta cauza);
  • revenirea la o sustinere corecta a corpului, a capului;
  • evitarea aparitiei altor complicatii.

2. Fizioterapia, tratament modern cu rezultate rapide

Fizioterapia inseamna utilizarea unor mijloace fizice variate pentru tratament, asa cum sunt curentul electric, temperatura (cald, rece), unde ultrascurte, unde soc, laser,  etc. 

Cu ajutorul lor si in functie de diagnostic, asa cum procedam la cabinetul de fizioterapie din Sector 3, Fiziolife Medica, specialistul fizioterapeut stabileste un tratament in functie de pacient, de gradul de durere si afectare, de particularitatile personale si evolutie.  Iar aparatele de fizioterapie ultra-moderne din dotarea cabinetului permit aceste lucruri si rezultatele apar cu rapiditate.

Unde soc – excelente pentru rezultatul foarte rapid de reducere a durerii si aparute de putin timp. AU ca prinicipiu conductivitatea tesuturilor si effect uneori chair de la primele sedinte de redurere a durerii, 

Laser de inalta frecventa (terapie HILT) –  procedura neinvaziva si nedureroasa, are efect analgezic, efect derelaxare a musculaturii, de reducere a infalamatiei. Si nu in ultimul rand, are efect de regenerare prin reconstructia microcirculatiei, cu cicatrizare rapida si tesut de reparatie de calitate superioara.

Terapia T-CARE (Tecar) –  este o forma de curent ce stimuleaza propriile mecanisme de refacere. Combate durerea, scade contractura si redoarea musculara ce determina la randul lor durere. In plus, creste metabolismul celular, efect antiinflamator si antiedem 

Ultrasunete – pentru reducerea durerii, vasodilatatie si hranirea mai buna a tesuturilor din zona tratata, relaxarea musculaturii contractate, “vinovata” si ea de mentinerea durerii.

Caldura sau recele sunt indicate, putin diferit in functie de cauza si de efectul urmarit. Caldura, comprese sau aplicatii speciale, ajuta sa se relaxeze muschii spatelui sa se elibereze de tensiune, cu rezultat reducerea contracturii si calmarea durerii. Daca este vorba despre o contuzie – ai cazut in casa sau te-ai lovit – aplicarea de comprese reci reduce umflatura si ajuta sa nu se produca hematom (vanataie importanta). Cele reci se mentin 10-15 minute, la 2-3 ore. 

Dar cel tarziu a doua zi trebuie sa consulti medicul pentru a vedea ce trebuie facut in continuare.

Fizioterapia cuprinde multe alte proceduri ce le aplicam utilizand efectele curentului electric in scheme eficiente pentru reducerea durerii si recuperare. Pentru fiecare pacient tinem cont de stadiul afectiunii si asociem in tratament in mod individualizat: kinetoterapia, kinesio-taping, masajul terapeutic, stretchingul, etc.

3. Kinetoterapia, miscare controlata utila inca din primele zile

Situatia arata, deci, astfel: doare spatele si ideea este sa scapi repede de durere, sa te poti mobiliza. 

Pana acum o perioada de timp, se recomanda repaus total intr-un puseu acut de lombalgie sau sciatica. Studii atent efectuate au aratat ca in multe cazuri chiar lipsa miscarii poate duce la persistenta durerii. 

O forma de miscare, supravegheata si individualizata de specialist, ajuta mult sa iesi din criza. Kinetoterapia este cea care, prin exercitii speciale, urmareste relaxarea musculaturii contractate, stimularea circulatiei sangvine, tonifierea muschilor care sustin coloana, cresterea tonusului general prin stimularea secretiei de endorfine, adoptarea unei pozitii corecte. 

Daca lucrezi de acasa in mod obisnuit, sau in situatii speciale tip pandemia cu Coronavirus, poti solicita online sfatul unui specialist fizioterapeut. 

Kinetoterapia online – mult folosita in Vest, precum si in tari unde distantele sunt mari intre locuinte si clinicile de recuperare – ajuta excelent. 

Am introdus-o cu mult succes si suntem bucurosi pentru toate feedback-urile primite, da rezultate foarte bune! Pacientii nu mai intrerup un tratament inceput la care nu mai pot ajunge, sau beneficiaza la timp de kinetoterapia recomandata, din confortul casei lor. 

Seturile de miscari sunt individualizate de specialistul fizioterapeut si efectuate odata cu el, corect, cu ajutorul aplicatiilor tip Skype, Zoom, WhatsApp ce permit acest lucru cu usurinta.

Ce ai de facut cand te doare spatele?

Nimic mai simplu! Cu durerea si diagnosticul stabilit, te adresezi unei clinici moderne de recuperare medicala – la Fiziolife Medica ne poti da telefon la numarul 0755 019 878, dar te poti programa si prin mesaj in Facebook, sau prin WhatsApp. Gasesti sprijin imediat si in afara orelor de lucru, intre orele 7-21!

Sau, ne poti vizita la una din cele doua clinici:

Clinica din sectorul 3: Bulevardul Unirii nr. 70, Cladirea Zepter, parter, Bucuresti

Clinica din sectorul 2: Pipera, cladirea Hermes Business Campus – DBSchenker si Genpact – corpul B, etajul 2, camera 226

Specialistul evalueaza gradul durerii, stadiul in care te afli, starea generala a organismului si stabileste un plan de recuperare. Planul foloseste atat mijloacele moderne de fizioterapie, kinetoterapia individualizata, dar poate include si masaj terapeutic, stretching, kinesio-taping si alte metode eficiente ce pot ajuta pentru recuperare in timp cat mai scurt! 

Kinetoterapia online este instrumentul nou si cu rezultate foarte bune, util pana cand te poti deplasa la clinica, acolo unde fizioterapia intra apoi si ea in actiune. Argumente suplimentare: fizioterapia nu doare, kinetoterapia o efectuezi supravegheat, astfel incat sa nu se intensifice durerea cu care te confrunti. 

Asadar, totul pentru a te scapa de durere in primul rand, ca apoi sa te misti si tonifiezi cat mai aproape de normal, corect si controlat!

Citește și cele mai relevante știri din București!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline