Sfaturi de care sa tii cont atunci cand alegi locul de veci in Bucuresti

Alegerea locului de veci este o alegere pe care fiecare dintre noi trebuie sa o faca la un moment dat, oricat de mult am incerca sa evitam o astfel de situatie.

Pe Pamant traim doar o anumita perioada de timp, motiv pentru care trebuie sa facem tot ceea ce este posibil pentru a putea trai viata vesnica in liniste si pace sufleteasca.

Viata vesnica incepe din momentul in care plecam din aceasta lume, ceea ce inseamna ca decesul unei persoane este de fapt inceputul unei vieti vesnice. Inmormantarea persoanei decedate este procesul religios care semnifica faptul ca persoana decedata trece la cele vesnice motiv pentru care acest ritual trebuie sa se desfasoare respectand toate datinile si obiceiurile din zona in care are loc inmormantarea.

Alegerea locului de veci si amenajarea acestuia este unul dintre cele mai importante aspecte ce trebuie avut in vedere in momentul in care se fac pregatirile pentru realizarea unei inmormantari.

Aceasta alegere este posibil sa ridice ceva probleme in cazul in care exista mai multe variante asa cum se intampla de exemplu in Bucuresti unde exista mai multe cimitire. In luarea acestei decizii puteti fi asistatati de o companie de servicii funerare complete in capitala.

Avand in vedere ca cimitirul este locul in care persoana decedata se odihneste pentru totdeauna este necesar ca acest loc sa indeplineasca anumite criterii pentru a putea fi ales drept locul de veci al persoanei decedate.

Criterii de care trebuie sa tii cont pentru a putea alege locul de veci

Pentru a putea fi inmormantat acolo unde iti doresti este necesar ca alegerea locului de veci sa o faci in timpul vietii. Facand aceasta alegere in timpul vietii vei avea siguranta ca vei fi inmormantat acolo unde ti-ai dorit in momentul in care vei pleca din aceasta lume. In Bucuresti exista mai multe cimitire motiv pentru care trebuie sa tii cont de anumite criterii pentru a putea alege locul de veci, cateva dintre cele mai importante criterii fiind urmatoarele:

  • Locatia cimitirului. Acest aspect este destul de important mai ales in cazul in care este vorba despre un cimitir aflat intr-un oras foarte aglomerat asa cum este Bucurestiul. Pentru a le fi cat mai usor rudelor si prietenilor apropiati sa vina la mormant este necesar ca cimitirul sa fie cat mai aproape de acestia . In cazul in care ai psoibilitatea trebuie sa eviti achizitionarea unui loc de veci intr-un cimitir aflat la perifieria orasului.
  • Amplasarea locului de veci. Doresti ca locul de veci sa fie la inceputul cimitirului, la mijlocul sau la capatul acestuia? Si acest aspect trebuie avut in vedere pentru a putea facilita accesul persoanelor care doresc sa vina la mormant pentru a putea aprinde o lumanare. In momentul in care analizezi acest aspect trebuie sa tii cont de faptul ca cimitirul se va mari odata cu trecerea anilor.
  • Esti una dintre persoanele care doreste sa fie inmormantata alaturi de persoane importante? In cazul in care raspunsul este afirmativ trebuie sa analizezi cimitirele din Bucuresti pentru al putea alege pe cel in cadrul caruia sunt inmormantate persoane importante.

Concluzii

Cimitirul este locul in care fiecare dintre noi se va odihni pentru totdeauna motiv pentru care locul de odihna vesnica nu trebuie lasat de izbeliste. Acesta trebuie sa fie pregatit din timpul vietii pentru ca in momentul in care trecem la cele vesnice sa fie pregatit pentru a ne putea oferi somnul de veci. Alegerea locului de veci nu este o alegere greu de realizat daca sunt respectate anumite sfaturi, cateva dintre acestea fiind prezentate in cadrul acestui articol. Cu toate ca nimeni nu isi doreste sa faca o astfel de alegere, aceasta este necesara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline