Singurele girafe albe din Kenya au fost ucise de braconieri – lăsând doar UNA în lume

  • Jirafa albă și puiul ei au fost uciși de braconieri în Garissa, estul Keniei
  • Membrii comunității Ishaqbini Hirola au spus că rămâne doar o girafă albă în toată lumea
  • Ultima girafă albă rămasă este un pui de sex masculin născut din mama acum ucisă
  • Șerifii au spus că sacrificarea celor două girafe a fost o zi tristă pentru zonă

Singura girafă albă din Kenya și puiul ei au fost ucise de braconieri, au menționat marți conservatorii, într-o lovitură majoră pentru animalele rare care nu se găsesc nicăieri în altă parte din lume.

Corpurile celor două girafe au fost găsite „într-o stare scheletică, după ce au fost ucise de braconieri înarmați” la Garissa, în estul Keniei, a precizat Conservarea Comunității Ishaqbini Hirola într-un comunicat.

Moartea lor, lasă în viață doar o girafă albă – un bărbat singur, născut de aceeași femelă măcelărită, a spus conservatorul.

„Aceasta este o zi foarte tristă pentru comunitatea din Ijara și Kenya în ansamblu”, a declarat Mohammed Ahmednoor, managerul clădirii.

„Suntem singura comunitate din lume care sunt custodele girafei albe.

„Uciderea sa este o lovitură către pașii extraordinari întreprinși de comunitate pentru conservarea speciilor rare și unice și un apel de trezire pentru sprijin continuu pentru eforturile de conservare.”

Ahmednoor a adăugat că decesele au fost o lovitură pentru industriile din turism și cercetare dintr-un colț îndepărtat al Keniei.

„Aceasta este o pierdere pe termen lung, având în vedere că studiile și cercetările genetice făcute de către cercetătorii investitori nu vor mai fi pentru că aceștia au plecat acum”, a spus el.

„În plus, girafa albă a reprezentat un impuls major pentru turismul din zonă”.

girafa alba in kenya

Jirafa albă a stârnit un interes imens în 2017, când a fost observată pentru prima dată în conservator și din nou când a născut doi pui, cea mai recentă naștere fiind din august anul trecut.

Culoarea lor de alabastru este cauzată nu de albinism, ci de o afecțiune cunoscută sub numele de leucism.

Culoarea albă a girafelor înseamnă că se produce un pigment întunecat în țesutul moale, oferindu-le ochii negri.

„Erau atât de apropiați și extrem de calmi și păreau să nu fie deranjați de prezența noastră”, au spus atunci lucrătorii conservatori.

„Mama a continuat să se îndrepte înainte și înapoi la câțiva metri în fața noastră, în timp ce îi făcea semn puiului de girafa să se ascundă în spatele tufișurilor.”

Comportamentul mamei a fost o „caracteristică a majorității mamelor din viața sălbatică din sălbăticie pentru a preveni prădarea copiilor lor”, au spus ei.

În 2016, în Parcul Național Tarangire din Tanzania a fost semnalată o girafă albă.

Nu este clar ce s-a întâmplat cu acel animal, dar conservația spune că puiul supraviețuitor din Kenya este singurul cunoscut.

Fundația pentru conservarea speciei girafei spune că numărul total de girafe din Africa a scăzut cu 30% din anii ’80 și până la 95% în unele zone.

Programul Hirola este numit după o specie de antilop pe cale de dispariție pe care organizația își propune să o protejeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *