Speranțe în reforma sistemului educațional

Învestirea unui nou guvern în România reprezintă șansa unei schimbări de paradigmă în ceea ce privește abordarea domeniului educațional. Urmează 4 ani în care mult așteptata reformă a sistemului educațional din țara noastră se poate înfăptui.

Uniunea Națională a Studenților din România găsește oportun că la conducerea Ministerului Educației să se afle o persoană care are expertiza necesară gestionării unui astfel de portofoliu. În opinia noastră, implementarea schimbărilor din domeniul educațional trebuie să fie realizată în acord cu opiniile organizațiilor care reprezintă interesele și viziunea atât a elevilor și studenților, cât și a părinților și profesorilor. Reforma în educație necesită consultări ample și care să înglobeze viziunea a cât mai multor părți relevante.

Domnul profesor Sorin Cîmpeanu a dat dovadă de deschidere față de propunerile venite din partea societății civile, fapt constatat de UNSR în urma colaborării cu Consiliul Național al Rectorilor dar și cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Acesta a fost receptiv la ideile de îmbunătățire a calității învățământului din România venite din partea studenților, motiv pentru care salutăm învestirea acestuia în funcția de Ministru al Educației.

Suntem încrezători că domnul profesor Sorin Cîmpeanu este persoana care va facilita reformarea sistemului de educație din România în acord cu dezideratele elevilor și studenților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *