Oamenii aflați în carantină, izolați vor primi dispozitive de monitorizare. Proiect pilot în București: derulat într-un parteneriat cu Primăria Sector 1

Cei aflați în carantină sau izolați la domiciliu vor primi brățări care vor trimite date despre sănătatea și locația lor și anunță monitoarele Holter, a anunțat Nelu Tătaru, secretar de stat cu Ministerul Sănătății.

„În cazul persoanelor aflate în izolare, aceștia vor oferi și locația purtătorului și ne vor spune dacă rămân acasă sau vor merge să se întrebe prin mall-uri și piețe”, a declarat Tătaru.

Cei aflați în carantină sunt păziți de autorități.

Proiectul este unul pilot, derulat într-un parteneriat cu Primăria Municipiului București 1. Acesta va fi introdus la București la început, deoarece „este cea mai mare aglomerație urbană”, a explicat secretarul de stat. Acesta va fi extins ulterior la nivelul întregii țări.

În prezent, 350 de astfel de dispozitive sunt disponibile și alte 500 vor fi disponibile până la sfârșitul săptămânii. În următoarele săptămâni, 3.000 de astfel de brățări vor fi disponibile, a spus Tătaru.

Până în prezent, au fost deschise dosare penale împotriva românilor care nu au respectat regulile de izolare a coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *