Poliția din București le reamintește oamenilor să stea acasă în vacanța de 1 mai

Poliția Bucureștiului le-a amintit oamenilor să stea acasă în această vacanță de 1 mai, să respecte regulile de distanță socială și prevederile ordonanțelor militare.

Pentru a sărbători ziua de 1 mai, oamenii plecau de obicei la un picnic sau la un grătar sau mergeau pe litoral. Cu multe restricții de circulație în vigoare, acest lucru nu mai este posibil.

Accesul în pădurea Băneasa, la nord de capitală, este restricționat, iar parcurile rămân închise, a precizat Poliția.

În același timp, 2.000 de polițiști vor patrula pe străzile orașului. Poliția Rutieră și Jandarmeria vor cerceta, de asemenea, zonele comune pentru picnic și grătar.

De asemenea, instituția le-a reamintit oamenilor că accesul la cimitire a fost permis numai pentru servicii de înmormântare, unde numai opt persoane au voie să participe.

Amenzile pentru nerespectarea regulilor ordonanțelor militare variază de la 2.000 RON la 20.000 RON.

„Nu vom tolera abaterile de la normele de conviețuire socială sau încălcarea prevederilor ordonanțelor militare. Nu vom arăta nicio înțelegere pentru cei care nu respectă efortul colectiv de a reduce numărul de infecții cu Covid-19, pentru persoanele care nu doresc să înțeleagă că, de data aceasta, vom sărbători doar acasă, cu familia ”, a spus poliția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline