Aeroportul principal din București va funcționa cu mai puține ghișee de check-in și porți de îmbarcare din cauza traficului redus

Pandemia COVID-19 a afectat grav traficul aerian, în special traficul internațional, iar Aeroportul Henri Coandă din București (cunoscut și ca aeroportul Otopeni) a fost, de asemenea, lovit de această criză. Ca urmare, aeroportul va funcționa cu mai puține birouri de check-in și porți de îmbarcare începând cu 16 februarie.

Astfel, pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de plecări, vor fi deschise doar 52 de ghișee de check-in (de la 53 la 104), situate în noua zonă a terminalului, a declarat Compania Națională Aeroporturi București (CNAB). Între timp, o zonă de așteptare va fi amenajată în spațiul corespunzător ghișeelor 1-52.

În același timp, zona de îmbarcare va funcționa cu un număr redus de porți de îmbarcare proporționale cu valorile traficului, respectiv cu 14 porți de îmbarcare pentru zboruri internaționale.

Măsurile vor intra în vigoare pe 16 februarie, ora 08:00 și vor fi menținute până când va exista o creștere semnificativă a numărului de pasageri și mișcări de aeronave, a mai spus CNAB.

Sursa foto: Facebook / Aeroporturi București)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *