Grupul coreean, Doosan IMGB, va plăti 4.150 EUR în plus pe lângă salarii pentru un an de zile, angajaților de la fabrica închisă din București, sectorul 4.

Conducerea producătorului român de mașini grele Doosan IMGB, parte a grupului sud-coreean Doosan, a ajuns la un acord cu sindicatele pentru închiderea platformei industriale din București.

Uzina IMGB, unul dintre flagship-urile industriale ale României în perioada comunistă, ar putea astfel să dispară după 57 de ani de operațiuni. Platforma industrială, unde au fost produse utilaje grele și componente metalice care cântăreau peste 100 de tone, a avut peste 13.000 de angajați în 1989. În 2018, numărul lucrătorilor a scăzut la 400, conform ultimelor date publice.

„În ultimele trei săptămâni, conducerea Doosan IMGB a discutat cu reprezentanții sindicali măsurile compensatorii pentru angajații care vor fi concediați după închiderea operațională a companiei. Conducerea le-a asigurat angajaților întregul său sprijin în găsirea de noi locuri de muncă și, ca urmare a eforturilor depuse până acum, în acest sens, compania a primit deja multiple oferte de muncă de la diverși producători pentru angajați ”, se arată într-un comunicat transmis de Doosan IMGB .

„În ceea ce privește salariile compensatorii, conducerea și reprezentanții angajaților au ajuns ieri la o tranzacție cu sentimente bune. Angajații vor beneficia de o sumă fixă de bani de 20.000 RON (4.150 EUR) și salariile de bază pentru o perioadă de 12 luni. În plus, angajații care au lucrat mai mult de 25 de ani cu compania vor primi o sumă suplimentară reprezentând 75% din salariul de bază ”, se arată în aceeași declarație.

Declarația companiei vine la doar o zi după ce ministrul economiei, Virgil Popescu, a declarat că autoritățile vor verifica dacă compania și-a respectat obligațiile de a continua investițiile, după ce a beneficiat de ajutor de stat pentru a face față costurilor energetice mai mari. „Dacă nu respectau destinația banilor obținuți din scutire pentru plata certificatelor verzi, atunci ar trebui să ramburseze sumele. Totuși, sper că vor găsi un alt investitor care dorește să continue activitatea, deoarece este inacceptabil ca acele mașini unice în România să fie aruncate la gunoi ”, a spus ministrul economiei.

Fabrica IMGB a produs, printre altele, prima turbină de 700 MW la centrala nucleară de la Cernavodă.

Grupul sud-coreean Doosan a preluat fabrica IMGB în 2006 de la grupul norvegian Kvaerner. Doosan IMGB a înregistrat pierderi în fiecare an din 2008 până în 2018. În 2018, a înregistrat o cifră de afaceri de 250 milioane lei (53 milioane EUR) și pierderi de 25 milioane lei (5,3 mil. EUR).

One thought on “Grupul coreean, Doosan IMGB, va plăti 4.150 EUR în plus pe lângă salarii pentru un an de zile, angajaților de la fabrica închisă din București, sectorul 4.

  • mai 16, 2020 la 1:43 pm
    Permalink

    è un grande peccato se l’industria rumena si privasse della capacita’ di imgb

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *