MedicPad – inovatie pe timp de coronavirus

Desi cu doar cateva luni inainte Mihai Draghici, fondatorul MedicPad, declara ca va mai dura pana cand vizitele (virtuale) la doctor se vor termina cu o reteta pentru aplicatii mobile, se pare ca, dat fiind contextul de sanatate actual determinat de pandemia cu noul coronavirus, acest moment este din ce in ce mai aproape.

Lipsa de infrastructura tehnologica care sa permita consultatii virtuale, monitorizare la distanta si ecrane cu recunoastere faciala poate cunoaste o schimbare la 180 grade, mai ales in vederea prevenirii, respectiv tratarii simptomelor asociate infectiei cu COVID-19.

MedicPad este o companie care propune solutii care sa vina in ajutorul pacientilor, profesionistilor din domeniul sanatatii si autoritatilor de peste tot din lume.

Cu o istorie de 2 ani si cu servicii care si-au demonstrate deja eficienta, MedicPad are un portofoliu de aplicatii mobile si software-uri care sa asigure singuranta pacientilor in conditiile desfasurarii unui act medical de inalta calitate si acest lucru in standarde tehnologice inovative.

Astfel, printre produsele si serviciile oferite de catre companie, putem enumera:

MedicPad Activity Tracker este o platformă virtuală care facilitează o mai bună îngrijire la domiciliu și monitorizare la distanță. Prin simpla scanare a codului QR disponibil la locația pacientului, îngrijitorul poate urmări planul de îngrijire, permițând oricărui terț, cum ar fi conducerea sau membrii familiei, să aibă acces la rapoartele de activitate.


• MedicPad Analytics integrează raportări avansate de BI pentru capacitatea de prognoză, boala pacientului, tabloul de bord executiv pentru eficiența operațională.


• Clinica MedicPad este o platformă eHealth care permite o mai bună îngrijire medicală și experiență a pacientului. Cu un proiect pilot deja implementat cu succes în Medicover și o finanțare de 50k euro primită în programul de start-up Raiffeisen, platforma acționează ca un punct de auto-check-in, creează o bază de date centralizată a pacienților și oferă acces multi-party.


• MedicPad Pacient este o aplicație pentru pacient care monitorizează și raportează efectele și interacțiunile adverse ale medicamentelor. Orice persoană poate descărca aplicația și poate crea un cont în care poate examina cu ușurință medicația, raporta interacțiunile, raporta efectele secundare, poate primi alerte instantanee și comanda medicamente online.

Dispozitivul MedicPad Wearable – Pentru CoronaVirus, aplicația MedicPad Patient cu dispozitivul de alarmă poate fi utilă pentru persoanele în vârstă care sunt acasă să comunice cu familia sau cu alte instituții. De asemenea, pot fi posibile trimiterea de mesaje cu temperatură.

• MedicPad Bed Management este un software care ajută personalul medical în urmărirea și alocarea paturilor. Un senzor încorporat permite vizibilitatea internării / descărcării pacientului în timp real.


• MedicPad Risk Assessment este o platformă care controlează procesul de colectare a riscurilor de evaluare și raportare. Oferă o soluție cloud și permite realizarea unui centru de mesagerie și rezoluție internă, fiind personalizat în întregime pe procese, unitate organizatorică și specialități medicale.

„MedicPad a fost selectionat pentru a participa la acceleratorul HealthInc din Amsterdam in primele 10 start-upuri. Odata cu acest parteneriat, credem ca MedicPad se va lansa in 2020 in Olanda, urmand o scalare rapida in Europa.”, declara Mihai Draghici, fondatorul MedicPad.

Pentru mai multe informatii cu privire la solutiile de sanatate virtuala propuse si ofertele puse la dispozitie de MedicPad puteti afla pe site-ul companiei www.medicpad.com, respectiv la office@medicpad.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *