Ministerul Transporturilor prezintă măsurile de siguranță pentru metroul din București

Ministerul Transporturilor a elaborat mai multe recomandări și măsuri menite să împiedice aglomerația stațiilor de metrou și a trenurilor după 15 mai, când se preconizează că traficul va crește, deoarece starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă.

Printre măsurile recomandate este o distanță de siguranță de un metru între călători, a declarat ministrul transporturilor, Lucian Bode. Ministrul a anunțat că angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor susține Metrorex, operatorul metroului din București, pentru a se asigura că distanța de siguranță este menținută la intrarea în stații.

„Aproximativ 600.000 – 700.000 de persoane au folosit metroul înainte de criza [coronavirus]. Programul de lucru este încă flexibil în majoritatea cazurilor. În perioadele cele mai aglomerate, vom avea, pe lângă personalul nostru de securitate, sprijinul angajaților MAI pentru a asigura fluxul de pasageri și a menține distanța la intrarea în stații, pentru a evita supraaglomerarea accesului la trenuri ”, a spus Bode.

Stațiile Pipera, Victoriei și Unirii sunt cele mai aglomerate, a explicat Bode.

El a spus că ministerul se uită, de asemenea, la măsurile de siguranță luate în alte țări, inclusiv marcarea scaunelor de metrou pe care călătorii le pot utiliza.

„Este un proces complicat, dar nu unul imposibil. Nu o exclud, dar aș dori să văd în primele zile după 15 mai cum se vor respecta regulile. Unele restricții pot fi ridicate sau pot fi introduse altele noi, în funcție de evoluția situației din metrou ”, a explicat Bode.

Ministrul a spus că timpii de așteptare la metrou vor varia între 2-3 minute și 12 minute.

„Avem 65 de trenuri. Am conceput programul astfel încât timpul de așteptare între trenuri să nu depășească 2-3 minute în majoritatea cazurilor, până la maximum 10-12 minute ”, a spus el.

Trenurile de metrou și canalele de ventilație ale acestora sunt dezinfectate zilnic, folosind o procedură numită nebulizare 3D. În același timp, oamenii pot plăti contactless pentru călătoriile lor în toate cele 53 de stații de metrou, a spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *