Primăria București a început campania de testare a anticorpilor

Campania de testare a anticorpilor din cadrul Primăriei București, care are scopul de a determina modul în care noul coronavirus s-a răspândit în capitala României, a început miercuri, 10 iunie.

Primii 500 de bucureșteni vor fi testați astăzi, a anunțat pe Facebook primarul Capitalei, Gabriela Firea. Până în prezent, 2.000 de persoane s-au înscris în program.

“Am lansat programul pentru a vedea, pe o bază științifică, câte persoane au fost deja infectate, având în vedere că testarea extinsă este singura modalitate de a face acest lucru”, a spus Firea.

„Procesul de testare este sigur, nedureros și adaptat rigorilor sanitare din această perioadă – personalul medical verifică temperatura cu un termometru fără contact și va purta o mască de protecție. Medicul folosește un ac steril de unică folosință pentru a obține o picătură de sânge de la deget, printr-o metodă similară cu cea a verificării nivelului de glucoză din sânge al pacienților diabetici ”, a mai explicat ea, adăugând că participanții obțin rezultatele în 15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *