Ziua Nationala a Tineretului a fost sarbatorita de acasa

În acest weekend, pe data de 02 Mai 2020, am sărbătorit alături de toți tinerii din țară Ziua Națională a Tineretului de acasă. Deși este o sărbătoare dedicată nouă, tinerilor, iată că și anul acesta nu ne-a adus vești prea bune.

Domnule Ministru al Tineretului și Sportului Ionuț Stroe, vă mulțumim pentru urările făcute cu ocazia acestei zile, dar asta nu poate acoperi faptul că nu reușiți sau poate nu vă doriți să faceți din sectorul de tineret o prioritate a dumneavoastră și a instituției pe care o conduceți.

Reamintim că Uniunea Națională a Studenților din România a salutat inițiativa de a reglementa într-un cadrul legal regimul juridic al fundațiilor de tineret și puteți citi întregul comunicat aici.

Dezbaterea publică în ceea ce privește proiectul regulamentului de aplicare a Legii nr. 146/2002 privind regimul juridic al fundațiilor județene pentru tineret a fost prelungită prima dată în Martie 2020 pentru 15 de zile până pe data de 30 Aprilie 2020 iar apoi cu încă 60 zile, pentru a doua oară. Această decizie a fost motivată de Andra-Mihaela Costache, secretar de stat cu atribuții pe secțiunea de tineret în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului și cea care se află la cârma acestui proiect, prin solicitarea unei fundații de a avea o dezbatere publică față în față.

Aceste prelungiri făcute la insistențele fundațiilor de tineret care dau dovadă de interese ascunse ne îngrijorează și simțim o urmă de trădare din partea Domnului Ministru Ionuț Stroe care ignoră vocea tinerilor și astfel sunt puse sub semn de întrebare intențiile Ministerului Tineretului și Sportului. Luând în calcul starea de urgență, considerăm că procedeele necesare dezbaterii publice ar putea fi adaptate pentru mediul online astfel am putea finaliza regulamentul într-un mod eficient.

Digitalizarea administrației este o necesitate în aceste vremuri deoarece ne confruntăm cu o situație instabilă și nu putem ști, cu precizie, cât timp vor mai exista restricțiile legale de liberă

circulație sau adunările cu un număr mare de participanți. Astfel, amânarea nu este o soluție! Așteptăm ca la finalul celor 60 de zile vom avea într-un final noul regulament pentru aplicarea Legii 146/2002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *