7 sfaturi esențiale pentru pregătirea și împachetarea articolelor fragile de la ambalare.com

Atunci când ai de livrat obiecte fragile, împachetarea acestora îți poate da bătăi de cap, în special dacă nu știi exact de ce anume să ții cont, sau de ce materiale de să te folosești. Și cu siguranță, îți dorești ca obiectele tale, să ajungă, întregi la destinație. 

Fie că ești antreprenor și vrei să livrezi colete pentru clienții tăi, fie că ai, pur și simplu de livrat un cadou sau un produs unei alte persoane, acest sfaturi, îți vor fi folos în ambele cazuri. 

Iată, deci 10 sfaturi utile, de care să ții cont, atunci când pregătești și împachetezi obiecte fragile. 

Alege ambalajul potrivit

Deși pare un lucru evident, există foarte multe obiecte fragile care ajung deteriorate la destinație. 

Iar, în aceste cazuri, cele mai multe greșeli se fac de către destinatar și nu neapărat de firma de curierat. 

Deci, asigură-te că ai ales ambalajul potrivit, în funcție de produsul pe care vrei să îl livrezi. 

Optează atât pentru cutii de carton, cât și pentru plicuri antișoc, pentru obiectele mai mici,  și nu uita să securizezi foarte bine coletul, la final. Folosește-te de banda PP , pentru a asigura închiderea optimă a cutiilor de dimensiuni mai mari. 

Umple spațiile goale

Atunci când livrezi produse fragile este important să nu lași loc liber în interiorul coletului, pentru a te asigura că produsul nu se va deplasa în timpul transportului. 

Acest lucru, îl va proteja de diversele mișcări și îl va menține stabil. 

Ambalează în materiale sigure

Folosește-te de ambalaje sigure precum folia cu bule, spre exemplu, care este extrem de versatilă și sigură, dar  se și mulează pe orice tip de produs și dimensiune.

În cazul în care vrei să livrezi mai multe produse într-un singur colet, nu uita să le ambalezi individual. 

Nu ambala în cutii sau materiale vechi

Este normal să vrei să faci economie, însă trebuie să acorzi o atenție deosebită ambalajului, în special atunci când trimiți produse fragile. 

Cutiile, plicurile vechi sau orice alte ambalaje pe care le-ai putea utiliza, ar fi bine să le folosești pentru a trimite alt fel de produse și nu cele fragile. 

Pentru produsele fragile, alege de fiecare dată ambalaje noi și sigure. 

Semnalizează coletul

Coletele cu produse fragile trebuie semnalate în mod corespunzător, cu mesajul ”fragil”. Însă acest lucru nu este suficient, dacă nu ai ambalat colet produsul. 

Deci, ține cont de toți pașii de siguranță a produselor, înainte de a pune, pur și simplu eticheta sau banda cu mesajul ”fragil”. 

Adaugă ambalaj extra pentru cadouri

În cazul în care vei dori să trimiți un cadou, care să ajungă la destinatar frumos împachetat și cu fundiță de cadou, atunci ai nevoie de un ambalaj extra, în acest caz. 

După ce ai securizat produsul , l-ai pus în cutia potrivită și l-ai ambalat pentru cadou, alege să te folosești de un sac pentru curierat, în care să pui cadoul. Acești saci sunt foarte siguri și îți vor proteja ambalajul cadou. 

Folosește-te de asigurarea coletului

Asigurarea coletului este foarte importantă, atât pentru obiectele de valoare, cât și pentru cele fragile. 

Așadar, după ce ai ambalat foarte foarte bine produsul și l-ai semnalat ca fiind fragil, alege opțiunea de asigurarea a coletului, din platforma de curierat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *