Ce face un ajutor de bucătar și ce atribuții are?

Dacă ai o pasiune pentru gătit, ai putea să faci bani din această pasiune, în timp ce înveți secretele unui bucătar profesionist. 

Ajutorul de bucătar poate deveni foarte ușor un bucătar profesionist, atât timp cât îi place ceea ce face și este foarte implicat. 

Important aici, este să fii deschis la a învăța și a pune în practică toate secretele pe care le afli de la bucătarul, pe lângă care lucrezi. Să nu uităm, că cele mai frumoase meserii, se învață, așa, ”furând meseria” de la un om care știe foarte clar ceea ce face. 

Ajutorul de bucătar este o primă etapă pe care o ai de parcurs, atunci când îți dorești să îți urmezi pasiunea pentru bucătărie. 

Alături de un bucătar vei putea să parcurgi elementele de bază, într-o bucătărie profesională și să te folosești de ustensile de calitate precum sunt cele de pe Maranc.ro. Aceste ustensile au calități de excepție și trebuie să știi să le scoți în valoare. 

Atunci când ești la început, s-ar putea să vezi o mulțime de echipamente și instrumente în bucătăriile profesionale și să nu știi exact când și cum se folosesc. De aceea, ca ajutor de bucătar, înveți nu doar cum să le folosești, și în ce sarcini, dar înveți și tehnicile corecte. 

Rolul unui ajutor de bucătar

Pe lângă rolul de învățăcel, vei avea și rolul de a asista bucătarul în prepararea meniurilor sale. 

În primă etapă vei învăța și cum se face corect un ”mise-en-place”, pentru a știi exact cum să creezi acel cadru necesar, de care un bucătar are nevoie pentru a pregăti anumite preparate.  Tot aici, vei afla cum să aranjezi pe farfurie preparatele tale și cum să lucrezi alături de o echipă.

Acest lucru te va ajuta să fii și foarte organizat, ulterior, când vei prelua tu controlul, ca și bucătar. 

Pregătirea cadrului de lucru

În acest pas, vei învăța cum se face spălarea, cântărirea, tăierea ingredientelor, dar și cum se pregătesc cuțitele, oalele și tigăile. 

Cu toate că pare un pas neimportant, de fapt acest lucru îți va fi foarte util, atunci când vei pregăti anumite rețete. Fiecare rețetă are specificul ei, pe care un bucătar profesionist, le cunoaște în detaliu. 

Iar pregătirea mediului de lucru cu tot ceea ce ai nevoie, să fie la îndemână, te va ajuta să lucrezi contra-cronometru, mult mai ușor. 

Ce calități trebuie să ai ca și ajutor de bucătar?

Pentru a obține un post ca ajutor de bucătar, trebuie, înainte de toate, să ai pasiune pentru gătit și dorința de a învăța mai mult. 

Însă, acest lucru nu este suficient, pentru că, ai nevoie și de o serie de calități, care îți vor permite să funcționezi mai eficient, sau chiar să avansezi, în acest mediu foarte dinamic. 

O bucătărie este un mediu, în care trebuie să fii foarte bine organizat, să știi extrem de clar ce ai de făcut și unde găsești tot ce ai nevoie, pentru că, de cele mai multe ori vei lucra contra cronometru.  

În plus, întreaga ta activitate va fi făcută, exclusiv din picioare. 

Iată ce alte calități ai nevoie, pe lângă pasiune. 

  • Capacitate excelentă de organizare;
  • Cunoștințe de bază în arta culinară;
  • Atenție foarte bună la detalii;
  • Rapiditate în îndeplinirea sarcinilor;
  • Rezistență fizică și psihică;
  • Bune abilități de comunicare;
  • Adapatabilitate pentru muncă în echipă;
  • Fire dinamică și pozitivă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *