Coronavirus în România: Cinci infectați, spitalu Gerota din sectorul 4, închis după ce polițistul pensionar a ignorat măsurile de siguranță

Doar câteva persoane care încalcă sau ignoră regulile ar putea face inutile eforturile autorităților de a conține focarul de coronavirus așa cum se arată în cazul unui polițist pensionar care a infectat alți cinci și a închis un spital întreg închis din cauza lui.

Un fost angajat al Ministerului de Interne s-a dus la Spitalul Gerota din București care a fost internat pe 5 martie, fiind testat pozitiv pentru COVID-19 câteva zile mai târziu. Când a fost internat la spital, bărbatul în vârstă de 60 de ani nu a prezentat niciun simptom al infecției cu coronavirus. Mai mult, el le-a spus medicilor că nu a călătorit în nicio țară cu focare de coronavirus. Cu toate acestea, s-a găsit ulterior că a călătorit în Israel la sfârșitul lunii februarie, lucru pe care nu l-a menționat, potrivit Grupului de comunicare strategică din cadrul Ministerului de Interne.

Drept urmare, alte cinci persoane care au intrat în contact cu bărbatul au fost confirmate ca fiind infectate cu coronavirus, până miercuri dimineața, 11 martie, inclusiv fiul său, nora sa însărcinată și nepotul său de 3 ani.

Mai mult, Spitalul Gerota din București a fost închis și toate persoanele din spital, de la personal medical până la pacienți au trebuit să fie testate pentru COVID-19.

Bărbatul, care este și angajat la Administrația Domeniului Public (ADP) din sectorul 4 al Bucureștiului, a mers și el la muncă între întoarcerea din Israel și internarea sa în spital și chiar ar fi dat mărțișoare colegilor săi de 1 martie, având contact cu cel puțin 120 de persoane, care au fost plasate sub izolare acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline