Coronavirus în România: mall-urile își reduc orele de deschidere, Lidl limitează numărul clienților din supermarketuri, boom-ul vânzărilor cu amănuntul

Unii dintre cei mai mari operatori de mall-uri din România, AFI Europe, NEPI Rockcastle și Ceetrus, au anunțat vineri că vor reduce orele de deschidere ale centrelor comerciale în perioada următoare pentru a permite prevenirea și limitarea expunerii la coronavirus.

AFI a anunțat că cele două mall-uri din București și Ploiești vor fi deschise între orele 12:00 și 20:00. Cu toate acestea, magazinele de medicamente din mall și hipermarketurile vor funcționa normal.

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, a anunțat o măsură similară pentru mall-urile sale din București (Promenada, Mega Mall, Vulcan Value Center și Iris Titan Shopping Center), care vor fi deschise între 12:00 și 20:00, cu excepția pentru farmaciilor și hipermarketurilor, care vor funcționa normal.

De asemenea, Ceetrus va limita programul magazinelor din centrele sale comerciale din jurul României la 12: 00-20: 00, cu excepția hipermarketurilor, începând cu 16 martie.

Mall-ul Veranda din București a anunțat o măsură similară.

Lidl limitează numărul clienților din supermarketuri

Lidl, unul dintre cei mai mari retaileri din România, a aplicat, de asemenea, măsuri speciale de siguranță pe fondul crizei coronavirusului. Compania a limitat numărul de clienți care pot intra în supermarketurile sale în același timp.

„Pentru a proteja sănătatea clienților și angajaților noștri, am luat o serie de măsuri pentru a limita aglomerația si pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19. Aceste măsuri includ limitarea numărului de clienți prezenți în același timp în anumite magazine Lidl ”, au declarat reprezentanții Lidl, relateaza site-ul cristianmateica.com.

În aproximativ 70 de magazine cu un flux mare de clienți, accesul in magazine este limitat. Un agent de pază din magazin monitorizează numărul de persoane care așteaptă la casele de marcat și îi spune colegului său afară când este timpul să deschidă sau să închidă accesul pentru persoanele care așteaptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline