Maternitate privată din sectorul 1, anunță primul caz Covid-19

Un pacient internat la Maternitatea Grivita MedLife, una dintre cele mai mari maternități private din România, pe 13 martie, a fost diagnosticat cu Covid-19 zece zile mai târziu. Rezultatul testului a venit luni, 23 martie, când pacienta și copilul ei au fost transferați la Spitalul Matei Bals din București.

MedLife a declarat că pacienta a mers la Maternitatea Grivita pe 13 martie. Când a fost internată, nu a menționat niciun factor de risc Covid-19. Abia după ce a avut un pic de febră, a menționat că a fost în contact cu cineva care s-a întors din Spania.

MedLife susține că a notificat imediat Direcția de Sănătate Publică (DSP) și a cerut ca femeia să fie testată pentru Covid-19, dar DSP a spus inițial că nu îndeplinește criteriile pentru a fi testată. Medicii care au tratat-o ​​pe femeie au insistat asupra testului după ce a avut un alt episod de febră și a dezvoltat pneumonie. Femeia a fost testată pe 20 martie, când a fost izolată și de restul pacienților și de personalul medical. Rezultatul pozitiv al testului a venit pe 23 martie, când pacienta și copilul ei au fost mutați la Spitalul Matei Bals, care este centrul de tratament Covid-19 din București.
De asemenea, MedLife a declarat că a început o investigație epidemiologică în acest caz și că va veni cu noi informații bazate pe evoluția acestei situații și pe deciziile autorităților de sănătate publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *