Președintele pune întreaga țară sub carantină și scoate armata în stradă

Declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni (24.03.2020)

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat marți, 24 martie, că întreaga țară va fi plasată sub carantină, ceea ce înseamnă că restricțiile de circulație pentru cetățeni, care până acum au fost doar recomandări, devin obligatorii. De asemenea, a decis să folosească Armata pentru a ajuta la menținerea situației sub control. Deciziile vin după o majorare a numărului de noi cazuri Covid-19 în România în ultimele zile.

Restricțiile introduse pentru limitarea răspândirii coronavirusului Covid-19 vor fi întărite începând de miercuri, 25 martie, deoarece oamenii au voie să- și părăsească locuințele doar pentru a merge la muncă sau pentru a merge la cumpărături pentru produse alimentare, a anunțat marți, 24 martie, președintele României, Klaus Iohannis. .

Armata va fi folosită, pe lângă personalul Poliției, Poliția Locală și Jandarmeria, în efortul de a aplica restricțiile.

O nouă restricție vizează persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani, care vor trebui „să rămână tot timpul”, a spus Iohannis.

Mai mult, sunt pregătite măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele aflate în carantină sau izolate, a anunțat președintele.

Noile restricții vor fi aplicate printr-o ordonanță militară care va fi adoptată până la sfârșitul zilei de marți și aplicată începând de miercuri, 25 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline