Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2020

A IX-a Olimpiadă Europeană de Matematică pentru Fete 2020 (EGMO 2020) urma să se desfășoare în perioada 14-21 aprilie 2020 în Olanda. România a organizat această competiție în 2016. Situația mondială creată de pandemia virotică a facut ca organizatorii și comisia internațională a acestei olimpiade să ia decizia desfășurării acesteia online.

România este reprezentată de elevele Alexandra Timofte (Colegiul Național de Informatică ,,Tudor Vianu”, Bucureşti), Amina Abu Shanab şi Diana Ţolu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti) şi Lucia Rîşnoveanu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Constanţa).

Echipa este condusă de domnul profesor Mihail Bălună (Colegiul Național ,,Mihai Viteazul”, Bucureşti) şi de doamna profesor Anca Băltărigă (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti). Competiţia a început cu o deschidere virtuală, la care echipele ţărilor participante au defilat prin intermediul imaginilor.

Deschiderea virtuală poate fi urmarită în link-ul:

Pentru probele de concurs s-a alocat o perioadă de 3 zile, fiecare ţară urmând să aleagă două dintre acestea. Ca urmare a condiţiilor speciale din acest an, fiecare elevă a concurat de acasă, cu monitorizare de la distanţă. Situaţia inedită nu a afectat concentrarea concurentelor, fiecare abordând cu seriozitate concursul .

În acest an, fiecare ţară va evalua propriile lucrări şi va comunica notele organizatorilor, care vor stabili premiile. Elevele din Romania au incheiat azi cele doua probe de concurs.

Desfășurarea acestei competiții prin intermediul internetului dovedește cât de tare se vor schimba modalitățile de a desfășura competiții științifice la toate nivelurile în viitor.

E posibil ca, foarte curând, inclusiv Olimpiadele Internaționale de Matematică să se desfașoare astfel, iar Societatea de Științe Matematice din România se implică în a gasi modalitatea ca Olimpiada Națională de Matematică să se defașoare astfel, dacă situația o va cere.

Menționăm că primul concurs național de matematică și unul dintre primele din lume a fost organizat de Societatea Gazeta Matematică (devenită ulterior Societatea de Științe Matematice), în 1912.

Rezultatele Olimpiadei Europe de Matematică pentru Fete EGMO 2020 vor fi comunicate în seara zilei de 19 aprilie 2020.

Material realizat de Societatea de Stiinte Matematice din Romania cu îndrumarea președintelui Radu Gologan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *