Proiect: Plimbări cu bicicleta, picnic-uri permise în parcul Văcărești din București

Plimbări cu bicicleta, jogging și picnic vor fi permise în Parcul Natural Văcărești din București, cunoscut și sub denumirea de Delta Văcărești, potrivit unui proiect pus în dezbatere de Ministerul Mediului.

Proiectul este menit să stabilească un set de reguli pentru conservarea habitatelor și speciilor din zonă și să servească drept bază pentru planul viitor de management al parcului, se arată într-un comunicat.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că 2 milioane de lei (412.370 EUR) vor fi investiți în „managementul de vârf al unuia dintre cele mai mari parcuri naturale urbane din Europa”. Banii ar proveni din bugetul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Printre activitățile permise în parcul Văcărești se numără mersul și joggingul pe traseele și cărările existente. Plimbările cu bicicleta vor fi permise, cu condiția să nu „deranjeze sau să pericliteze alți vizitatori”. De asemenea, sunt permise vizite educaționale pentru elevi și studenți, observarea naturii, fotografierea pentru uz necomercial și activități recreative.

În același timp, proprietarii de câini vor avea voie să intre în parc în cazul în care animalele de companie sunt vaccinate, ținute în lesă și să poarte mușchi, în cazul unor rase.

Picnicurile ar fi permise în locuri special concepute, fără a aprinde focuri.

Activitățile interzise în interiorul parcului includ vânătoarea, capturarea sau rănirea animalelor sau interferirea ciclurilor lor de reproducere, creștere, hibernare sau migrare. De asemenea, vor fi interzise activitățile de pescuit, distrugerea cuiburilor sau culegerea ouălor, precum și eliberarea, abandonarea sau introducerea plantelor sau animalelor, fără aprobarea autorităților.

Accesul animalelor domestice și al pășunilor va fi interzis.

De asemenea, va fi interzisă aruncarea deșeurilor în afara zonelor desemnate și distrugerea vegetației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline