Top 5 cărți horror care au impresionat cititorii

Genul horror a adus în atenția publicului numeroase titluri și nume de autori interesante, chiar dacă acest gen literar nu este pentru toată lumea. Pasionații de carti horror vor găsi în lista de mai jos, unele dintre cele mai recomandate astfel de cărți, care abia așteaptă să fie descoperite.

Christine

Christine este povestea unui mit american care se transformă în coșmarul tuturor. Când Arnie se îndrăgostește de o mașină din 1095, poreclită Christine, totul începe să se schimbe. Această mașină este lăsate să ruginească într-o grădină, dar tânărul decide să o repare cu ajutorul prietenului său Dennis. Arnie nu este un elev popular și nici nu vrea un automobil, dar Christine îl face să se schimbe radical. Astfel, Arnie se transformă, fiind acum mult mai sigur pe propria persoană și mult mai activ. El iese cu cea mai frumoasă fată din liceul lor, în timp ce mașina pune tot mai mult stăpânire pe el.

Moartea doamnei Westaway

Conform Library Journal, Moartea doamnei Westaway este cel mai bun roman de la Ruth Ware. Având un mister complicat de dezlegat, foarte mult suspans și multă acțiune, dar și o eroina plină de surprize, această carte oferă totul. Ruth Ware știe foarte bine cum îl poate ține cu sufletul la gură pe cititor iar acest thriller psihologic este o alegere perfectă pentru pasionații acestui gen de cărți. Proza este foarte expresivă și personajele sunt invăluite în mister.

Carrie

Nu se putea face un top al celor mai bune cărți horror fără Stephen King, deci iat-o pe Carrie. Carrie White este o adolescentă retrasă, care a trebuit să se descurce mereu cu ironiile colegelor de clasă. Carrie trebuie să facă față la școală umilințelor și acasă unei mame violente de un fanatism religios care atinge cote uriașe. Atunci când disperarea ajunge la apogeu, Carrie descoperă noi puteri pe care începe să le folosească.

Ghici ce-i în cutie

Acesta este un thriller nou din seria helen Grace. Într-o casă goală este gpsit un bărbat ucis, fără inimă. De fapt, inima acestuia este trimisă familiei sale. Helen Grace trebuie se afle cine este criminalul și începe căutările de la o întrebare simplă. De ce un bărbat împlinit era singur și departe de casă noaptea. Presa începe să considere că criminalul este Jack Spintecătorul care acum ucide bărbați cu vieți duble. În spatele acestor crime se poate citi o furie imensă, dar ceea ce nu poate prevedea Helen este modul în care criminalul își schimbă comportamentul.

Portretul lui Dorian Grey

Dacă ești un pasionat al cărților horror cu siguranță acest titlu nu îți este străin. Atunci când Basil pictează portretul lui Dorian Grey nu s-ar fi așteptat niciodată la ce avea să urmeze. Pe măsură ce timpul trece tabloul începe să îmbătrânească, în timp ce Dorian Grey rămâne tânăr. Lupta finală se dă între Dorian și imaginea sa din tablou, îmbătrânind la final, brusc, pentru a întregi imaginea din tabloul pe care l-a prețuit atât de mult.

Acestea sunt doar câteva exemple de romane horror pe care ar trebui să le încerci. Caută pe rafturile librăriei online Bookzone și vei găsi cu siguranță și alte surse de inspirație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *