Cel mai accesibil oras din Europa pentru persoanele in scaun cu rotile este Bucuresti.

Intr-un clasament realizat de HomeToGo, Bucurestiul se afla in topul celor mai accesibile orase pentru persoanele in scaun cu rotile. HomeToGo a analizat peste 17 miloane de proprietati listate pe diferite site-uri.

Raportul „Cele mai prietenoase orașe cu persoanele în scaun cu rotile din Europa” arată care sunt destinațiile europene cele mai potrivite pentru a găzdui persoanele cu dizabilități.

Acest studiu a avut ca tinta recomandari pentru viitoarele vacante ale persoanelor in scaun cu rotile.

Printre elementele care s-au luat în considerare la întocmirea clasamentului sunt scările din apartamente, dimensiunea camerelor, lățimea coridoarelor și prezența rampelor de acces în imobile.

Pentru studiu, platforma HomeToGo a folosit o baza de date cu peste 17 milioane de proprietăți puse pe piață în Europa de marii furnizori de spații de închiriat, inclusiv Airbnb și Booking.com. În studiu au fost incluse doar orașele cu peste 500.000 de locuitori.

Cel mai mare scor l-a avut Bucurestiul cu 11,4% din proprietatile accesibile pe diferite site-uri sunt au rampi pentru scaunele cu rotile.

Sofia și Sarajevo ocupă pozițiile urmatoare cu scoruri de 10,41%, respectiv 10,20%.

La coada clasamentului se află Copenhaga. Capitala Danemarcei a obținut un scor de 3,25%, în timp ce media europeană este de 7,7%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline