Capitala României este unul dintre cele mai poluate din Europa

Capitala României București este a noua cea mai poluată dintr-un clasament de 96 de orașe din Europa, cu un indice de poluare de 73,60, la mijlocul anului 2015. Napoli, Italia ocupă primul loc cu un indice de poluare de 89,43.

Clasamentul Bucureștiului în Europa este cu siguranță un motiv de îngrijorare, întrucât i se adaugă în top 10 orașe precum Moscova și Kiev.

La nivel global, Bucureștiul se află pe locul 83 chiar în spatele capitalei Malaeziei, Kuala Lumpur, din 297 de orașe din întreaga lume. Cel mai poluat oraș din lume este Xi’an, China, care înregistrează un indice uluitor de mare de 99,94. Accra din Ghana și capitala nepaleză Kathmandu ocupă, respectiv, locul doi și al treilea.

La celălalt capăt al clasamentului se află Stockholm, Tallinn și Edinburgh, care formează împreună cele trei orașe cel puțin poluate ale Europei. Cu toate acestea, toate cele trei orașe sunt bătute la nivel global de Canberra, Australia și Huntsville, Alabama (SUA), care, cu un scor de indice de poluare de numai 5,17 (puțin sub jumătate din Stockholm), este cel mai puțin poluat din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline