Cum poți face bani dacă nu ai bani?

Cea mai bună scuză să rămâi mereu sărac este chiar faptul că îți trebuie bani mulți ca să ai bani.

Bineînțeles că aceasta este o scuză care nu are nimic de a face cu realitatea financiară. Evident că atunci când ai bani îți este mult mai ușor să faci alții dar asta nu este neapărat criteriul principal pentru o reușită. 

Dacă te uiți la toate companiile mari din lume și le citești povestea ai vezi că toate acestea au pornit aproape de la 0 sau cu un capital foarte mic. 

Așadar problema în sine nu sunt neapărat banii ci faptul că nu știi cum să te folosești de ei atunci când ai.

Iată ce poți face:

Folosește-te de banii altora

Există foarte mulți oameni care au bani și nu știu cum să îi multiplice și există oameni care știu cum să facă asta dar nu au bani. 

Așa că dacă ai o idee despre cum ai putea face mai mulți bani nu ezita să apelezi la cei care te pot ajuta precum un broker credite din Bucuresti sau un investitor. 

Majoritatea afacerilor au pornit cu împrumuturi, însă dacă acestea sunt din categoria datoriilor bune, adică cele care te ajută să le plătești și să rămâi cu un profit bun, ai toate șansele să ieși din sărăcie. 

Pune banii la muncă.

Dacă ai o sumă de bani, indiferent de valoarea ei sau ai cerut un împrumut învață cum poți să pui banii să muncească pentru tine și nu îi cheltui pe pasive. 

Spre exemplu poți cumpăra anumite acțiuni, titluri de stat sau chiar să investești la bursă. Chiar dacă începi cu puțin, veniturile tale pot crește dacă știi acest domeniu foarte bine. Aici este important să te educi și să următești constant aceste domenii ale investițiilor. 

Investește inteligent. 

Să presupunem că ai solicitat un împrumut și acum nu știi exact ce să faci cu banii. Ei bine, investște-i în active care îți produc mai mulți bani. Evită să cumperi o mașină spre exemplu, dacă nu o pui să producă mai mulți bani pentru tine. 

O mașină necesită cheltuieli la fel ca și o casă. În cazul în care decizi să cumperi o mașină pentru a te înscrie pe platformele de tip Uber sau Bolt, atunci aceasta este o investiție inteligentă. 

Același lucru este valabil și pentru o casă sau un apartament pe care îl poți da cu chirie sau în regim hotelier. 

Reinvestește și nu cheltui

Odată ce ai găsit banii și ai văzut că lucrurile funcționează, acum trebuie să îți menții această mentalitate mai departe. 

Dacă te întorci la obiceiul de a cheltui tot ceea ce ai câștigat, vei ajunge din punctul din care ai plecat, adică fără bani. 

Așadar caută metode prin care să reinvesti tot ceea ce ai acumulat pentru a face și mai mulți bani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *